Enduro World Series

Enduro World Series er en rekke enkeltstående løp som arrangeres for å kåre en verdensmester i enduro på sykkel. Enduro World Series er en forholdsvis ny konkurranse. Dette er den tredje sesongen det kjøres et slikt internasjonalt mesterskap. Mesterskapet oppsto fordi interessen for sporten er stor og økende, og man ønsker også å spre interessen til nye land.

Enduro verden rundt

Konkurransene i Enduro World Series kjøres i mange land. I 2015 har man økt konkurransen til åtte runder. Tre nye land og et nytt kontinent er med på kalenderen. Den første runden ble kjørt på New Zealand i slutten av mars. De to neste rundene er i mai. Da kommer mesterskapet til Europa, med runder i Irland og deretter i Skottland. Runde fire kjøres i Frankrike i juli. Runde åtte kjøres i USA, og runde ni kjøres i Canada. I september kommer mesterskapet tilbake til Europa og Spania, før sesongen avsluttes i Italia i oktober.

Fransk i toppen så langt

Etter den første runden i årets sesong, er det Jerome Clementz og Fabien Barel som ligger på topp i mennenes konkurranse. Begge er fra Frankrike, der sporten er veldig stor. Ettersom de ligger på topp etter første løp, har de gode odds hos bettingekspertene.

På kvinnesiden i enduro var det Anne Caroline Chausson som vant årets første runde. Hun var også en veldig suksessfull utøver i 2014, og er blant favorittenes i 2015. Tracy Moseley ble på andreplass i sesongåpningen på New Zealand, og er en annen utøver som kan gjøre det veldig bra på kvinnesiden. I klassen U21 menn, var det Adrien Dailly som vant første runde, mens i klassen Master menn, var det Richard Goldsbury som vant.