Enduro for nybegynnere

Det kjøres enduro både for biler og motorsykler, men man kan også kjøre enduro på terrengsykkel. Dette er sykkelsporten for de viderekomne, som søker litt mer spenning. Enduro på sykkel kjøres ned bratte bakker, og det er stadig flere steder man kan drive med denne sporten, også i organiserte former. Eksempelvis brukes slalåmbakker til enduro på sommers tid. Enduro er teknisk krevende, og man må ha god kontroll over sykkelen for å komme seg ned. Enduroløp kan også ha flate seksjoner og oppoverbakker, men det legges mest vekt på nedoverbakkene.

Reglene for Enduro World Series sier at det kreves minst fire spesialetapper per løp, og det må brukes minst tre ulike løyper til disse spesialdistansene. Resultatene fra spesialetappene legges sammen. Enduro skiller seg fra vanlig terrengsykling ved at det legges mindre vekt på utholdenhet, og mer vekt på teknikk i nedoverbaker. Det kan være få eller ingen oppoverbakker i et enduro.

En nybegynner bør selvsagt ikke starte i de bratteste bakkene. Det lønner seg å starte i korte og litt flatere bakker, og gradvis øke vanskelighetsgraden. Noen steder tilbys det kurs i enduro, for eksempel i alpinbakker. Alpinanlegg i Sverige er generelt bedre til å tilby denne sporten, men også mange norske alpinanlegg har begynt å tilby sykling om sommeren.